Adventureride - ft. Allroadmoto - Allroadmoto
Customer Support
0
Close

Categories

Filters

  Adventureride.nl

  SORRY ONLY DUTCH

  Even voorstellen

   

  1990

   

  Al vanaf jonge leeftijd ben ik opgegroeid met motoren en alles wat met motoren te maken heeft, namen zoals Kenny Roberts, Stéphane Peterhansel, Edi Orioli, Carl Forgaty & Troy Corser waren mij niet vreemd.

   

  2007-2012

   

  Na een hoop sparen, was het eindelijk zover! Op 10 januari 2007 (met 0 graden op de thermometer) kon ik eindelijk mijn 1e motor aanschaffen! Al snel waren de 1e kneesliders en banden versleten en kwam ik op het punt, waarbij ik mijzelf verder wilde bekwamen in het motorrijden. Ik had in mijn jeugd ooit iets gehoord over het boek “twist of the wrist”. Deze heb ik toen aangeschaft en begon het aandachtig te lezen. Door dit boek leerde ik de belangrijkste elementen van het nemen van bochten, remmen, rijprioriteiten leggen en een hoge dosis zelfvertrouwen creëren tijdens het rijden. Dit resulteerde in vele jaren ervaring op verschillende supersport /superbike motoren.

   
   

  2015-2018

   

  Na wat intensieve jaren met een hoop oefeningen & uitzendingen naar het buitenland, werd het tijd om mijn passie en liefde voort te gaan zetten. Dit keer wilde ik meer kennis gaan genereren op het gebied van techniek van de motorfiets en hoe leer je dat beter, dan er zelf 1 (bij mij waren het er zelfs 2) te gaan bouwen. Een mooie bijkomstigheid was natuurlijk dat ik mijn eigen creativiteit er op los kon laten en ik moet zeggen dat, dat wel gelukt is.
  “Dutch Vintage Motorcycles” was born!
  Nadat het volgen van de Dakar in 2015, voelde ik weer de kriebels opkomen van vroeger. Precies die je had als klein kind ,gekluisterd achter de tv, kijkend naar de mannen zoals “Gilles Picard” en “Stéphane Peterhansel” stuivend door de duinen!
  Het bleef echter niet bij kriebels… Enige weken later kocht ik een oude Yamaha XT550, waarop ik mijzelf de basisbeginselen van het off-road rijden ging leren.
  Ik had door mijn uitzendingen en oefening naar o.a. Afrika, Centraal Azië maar ook Noord Europa veel kennis op gedaan in het overleven in dit soort gebieden maar ook het lezen van het terrein, die kennis bracht veel ten goede, waarna ik al snel de smaak te pakken had.
  Qua gewicht stelde de XT natuurlijk niks voor, maar ik zeg maar zo, op een oude fiets moet je het leren.

   
   

  2019

   

  Na een carrièreswitch had ik de keuze gemaakt om op de motor naar mijn werk te gaan (ik heb namelijk echt een hekel aan vast staan in de file). Algauw was mijn keuze gevallen op de BMW GS 1200 Adventure. Natuurlijk moest hiermee off-road worden gereden, dus heb ik uiteraard zelf ook verschillende cursussen gevolgd om uiteindelijk 272 Kg in zijn gareel te houden.

   
   

  2020

   

  V oor mij is 2020 wel 1 van de bijzondere jaren uit mijn leven. Zoals je hieronder kan zien ben ik trotse vader geworden van onze zoon Max.

  Daarnaast liep ik al een tijd met een bepaald idee, wat ontstaan is door mijn achtergrond, want door mijn 20+ jaren dienstervaring, instructie ervaring, motor rijervaring en off-road ervaring miste ik essentiële informatie tijdens motorcursussen die ik zelf heb gevolgd. Ik zag deze combinatie als succes formule om “Adventure Ride” te starten.

  Helaas waren de trainingen van korte duur, door de komst van COVID. Dus 2020 werd een jaar volop crossen, ombouwen en genieten van de tijd samen met mijn zoon.

   
   
  Compare 0

  Add another product (max. 5)

  Start comparison

  Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? YesNoMore on cookies »