Allroadmoto - De ULTIEME Adventure shop in België - Allroadmoto
Sluiten

Categorieën

Filters
  Glenn Haentjens - Zondag 25 Januari 2021

  Allroadmoto - De ULTIEME Adventure shop in België

  Allroadmoto - De ULTIEME Adventure shop in België

  Allroadmoto - De referentie binnen het 'Big Bike ADV' gebeuren in België

  Allroadmoto, opgericht in 2015 met een zeer duidelijk doel voor ogen; de Belgische ADV markt voorzien van een nette selectie 'Adventure' producten voor hun Allroad of Reisenduro.

  Veel uitweiden gaan we niet doen over het ontstaan en verder verloop van Allroadmoto; daarvoor hebben we een kort maar zeer bondige tekst over geschreven: Allroadmoto - Het Verhaal

  Wat we hier wel gaan doen, is het netjes samenvatten van wat Allroadmoto allemaal voor jou kan betekenen. En niet met nutteloze teksten of beloftes, maar aan de hand van visueel duidelijke beelden. Immers, tussen woorden en daden zit toch wel een grote kloof. We hebben ondertussen ruim 6 jaar ervaring en niet zomaar binnen motoren algemeen. Neen; Allroadmoto is zijn naam trouw, Allroads en Reisenduro's.

   

  Al het onderstaande beeldmateriaal is van eigen makelij. Alles wat je ziet is authentiek Allroadmoto en gemonteerd binnen onze eigen werkplaats. De rechten behoren tot Allroadmoto en de rechtmatige eigenaren van de motoren. Bij vragen over onderstaande uiteenzetting, kan je altijd vrijblijvend contact opnemen via email of telefonisch. Wij staat 7/7 paraat om al je vragen te beantwoorden.

  De Reisenduro; Het Zwitsers zakmes:

  Deze tak van motoren is meestal weggelegd voor mensen die reeds wat ervaring hebben opgebouwd binnen het allroadgebeuren. Ze komen tot de constatatie dat hun allroad te zwaar is voor het werk dat ze er willen mee doen en wensen lichter te gaan, maar met behoud van simpele onderhoudsintervallen en toch de mogelijkheid wat snelwegen mee te doen; De Reisenduro.

  Voor deze motoren (Grotendeels de Husqvarna 701 & KTM 690 Enduro) hebben we specifiek onderdelen in ons gamma. Voornamelijk Rally Kits van Rade Garage

  Veel producten van de Allroadsectie overlappen met deze motoren.

  En onze montages worden aan de zwaarste uitdagingen onderworpen: Foto hierboven is cockpit op onderstaande motor (Deze foto is niet door ons genomen):

  De Allroad, als reispartner - Motorspecifieke producten:

  Je koopt een allroad, en denkt reizen maken, of zelfs grootser: De Wereld doorkruisen. Wel, laat dat nu zijn waar we door de jaren heen een hoop kennis hebben vergaard. Hetzij door eigen ervaring, hetzij door ervaringen van klanten. Niets zo leerrijk als te luisteren naar mensen die gereisd hebben. En net daar trekken we immens veel tijd voor uit. Jouw verhaal, jouw reis en onze productexpertise.

  Zelfs zonder enige ervaring helpen wij jou met al je vragen over producten, motoren, banden en tips&tricks

  Allroadmoto - Motor accesoires

  1. Koffers/Zijtassen - Soft en Hard.

  Eén van de meest voorkomende vragen betreft de keuze tussen zachte of harde zijtassen/koffers. Veel hangt af van wat je wenst te doen met je motor: Overwegend baan, of overwegend offroad.

  Ga je vooral off-road reizen dan is zachte tassen aangeraden. De merken hiervoor zijn: BUMOT, Kriega en Enduristan

  Ga je vooral on-road reizen dan zijn harde tassen een prima keuze: BUMOT

  Voorbeelden uit eigen werkplaats:

  1. Spiegels

  Spiegels, dingen die snel breken, en voor heus wat problemen kunnen zorgen. Hedendaagse spiegels staan niet meer vrij gemonteerd en als deze breken, nemen ze meestal je koppelings- en/of je remcilinder mee in de verdoemenis. Beter meteen voorbereid zijn en investeren in een setje Double Take ADV Mirrors. Je hebt een set namelijk voor de prijs van 1 OEM spiegel en bovendien heb je levenslang garantie op braak ( wat dus raar of zelden gebeurt :D )

  Deze klanten hebben alvast de juiste keuze gemaakt:

  3. Handbescherming:

  Net zoals spiegels, breken hendels als boter voor de zon. De van fabriek geleverde handkappen stellen weinig voor en bij de eerste val sneuvelen al snel je rem- en koppelingshendel.

  Wij zweren bij BarkBusters - En merk dat doet wat het moet. Beschermen. Door de 10mm dikke alu beugel rond de hendels, ben je zeker van bescherming.

  Simpelweg standaard op iedere motor van ons:

  4. Windschermen:

  Deze sectie is in aanbouw

  5. Lichten:

  Deze sectie is in aanbouw

  6. Verstralers:

  Eén van onze favoriete artikelen: Extra verlichting.

  Nachtritten zijn een populair tijdverdrijf geworden. Je komt haast niemand tegen en het is bovendien nog eens zeer leuk om te doen.Maar dan stoot je al snel tegen een probleem aan: Een standaard motor heeft meestal een belabberde lichtbundel. De keuze voor een setje extra verstralers is dan snel gemaakt.

  Door onze sterke technische expertise rusten wij nagenoeg op wekelijkse basis motoren uit met verstralers. Wij voorzien in aanbod en montage op de meest uiteenlopende modellen. Van oude rakkers tot hypermoderne BMW. Montage zonder foutcodes gegarandeerd.

  De merken die we hiervoor gebruiken zijn: Denali & 4XLED

  7. Valbescherming:

  Een grote brok van het reisklaar maken van je allroad is toch wel valbescherming. Vroeg of laat gaat je motor tegen de vlakte. En bij een moderne motor zit je al snel met brokken. Een stukje plastiek kost onmenselijk veel geld en overstijgt soms de kostprijs van een deftige set valbeugels. Wij hebben een ruim aanbod aan merken die uitermate degelijke producten leveren die echt wel doen wat het moet: Al de impact opvangen van een val.

  Wij bij allroadmoto bieden de service aan van montage van je valbeugels. Ook merken die niet in onze cataloog staan kunnen we gerust voor je monteren.

  Eigen merken zijn: Outback Motortek & Altrider. Een bijkomend merk is HEED (wij hebben hier geen dealerkorting, kan ook niet, maar installatie hebben we al meermaals gedaan)

  Merken zoals AXP - ACD - R&G zijn ook vlot leverbaar.

  8. Uitlaten:

  Wij kunnen aftermarket uitlaten verkopen, maar zijn wat terughoudend deze toe te voegen aan onze cataloog. Met de nakende keuring, en het krimpende gevoel van verdraagzaamheid zijn we voorstander van het rijden met originele uitlaat. Dit neemt niet weg dat we dit kunnen aanbieden.

  9. Bodembescherming:

  Als je wat offroadervaring hebt, weet je dat het weergalmen van steenslagen op je bodemplaat lijkt alsof deze beschoten wordt door een peloton Duitsers. Conclussie is dan vrij snel gemaakt dat ook dit onderdeel niet kan ontbreken op je motorfiets.

  Merken hiervoor zijn: AXP - ACD - R&GOutback Motortek & Altrider

  10. Remmenblokken/Schijven:

  De remmen op een moderne ADV motor zijn ruim adequaat om  je motor veilig tot stoppen te brengen. Toch verslijten ze en moeten ze vervangen worden. Hiervoor werken we met MotoMaster schijven en blokken. Prijs/kwaliteit top.

  11. Banden/Velgen:

  Deze topic is eindeloos en voor iedereen zodanig persoonlijk dat het een nagenoeg onmogelijke taak is een sluitend antwoord te geven op: Wat is de beste offroad band. Ook wij kunnen hier geen antwoord op geven. Er is namelijk geen 'beste' band. Wat we wel kunnen is je bijstaan in de zoektocht naar een goede band voor jouw gebruik. Wij kunnen ALLE merken en modellen leveren. Inclusief plaatsing in onze werkplaats.

   

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »