De beste zachte motor bagage voor off road en verre reizen. - Allroadmoto
Sluiten

Categorieën

Filters
  Glenn Haentjens - Donderdag 26 Maart 2019

  De beste zachte motor bagage voor off road en verre reizen.

  De beste zachte motor bagage voor off road en verre reizen.

  Naast de motor is je bagage één van de belangrijkste dingen tijdens een off road avontuur of verre reis. En dan gaat het niet alleen om wát je meeneemt, maar ook om hoe je de spullen meeneemt. In dit artikel schrijven we dan ook over zachte motor bagage en hoe je erachter komt wat voor jou de beste bagage is wanneer je langer van huis gaat met de motor.

  Iedere soort motor bagage heeft zijn eigen voordelen. Afhankelijk van de duur en het doel van de reis, kun je kiezen uit diverse soorten bagage. In dit artikel komen de volgende soorten soft luggage aan bod:

  • Zadeltassen
  • Tanktassen
  • Bagagerol

  Daarbij belichten we welke keuzes er binnen deze productcategorieën zijn, waar je deze soort motor bagage voor kunt gebruiken en waar je op moet letten voordat je tot aanschaf overgaat.

  Zadeltassen

  Waarschijnlijk zul je het grootste deel van de bagage achterop de motor willen plaatsen. Hier zit het immers het minst in de weg en vangt het de minste wind. Maar je hebt enorm veel opties en de beste keuze is afhankelijk van je eigen wens. Het voordeel van zachte zadeltassen is dat ze vaak werken met verschillende verdiepingen. Je vindt dan een extra rits waarmee je de tas groter en weer kleiner kunt maken. Dat scheelt dus veel gewapper van de tas wanneer je hoge snelheden rijdt met halflege tassen achterop.

  Afhankelijk van je eigen wensen, kun je kiezen voor bagage op het zadel of naast het zadel. Dit laatste is voornamelijk handig wanneer je nog iemand achterop wilt nemen. Let er ook op hoe de tassen op jouw motor bevestigd moeten worden. Het kan namelijk zijn dat sommige tassen een bevestiging hebben die onder het zadel loopt, maar dit niet mogelijk is door een hoge uitlaat.

  Tip: Houd rekening met mogelijk uitbreiding van de bagage. Wanneer je zijtassen koopt, let er dan bijvoorbeeld op dat deze tassen genoeg bevestigingspunten hebben om later veilig roltassen te kunnen bevestigen.

  Tanktassen

  De juiste tanktas kan je tijdens een langere reis flink wat ellende besparen. Hoewel de tas qua inhoud niet altijd enorm veel ruimte te bieden heeft, zijn het de extra functies die een tanktas zo ongelooflijk handig maken.

  Een tanktas kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een vak voor kaarten, waardoor je onderweg eenvoudig kunt stoppen om jezelf te oriënteren zonder af te hoeven stappen. De beste tanktas voor de motor is daarbij ook volledig waterdicht.

  Daarbij is het vooral voor een tanktas belangrijk dat de bevestiging aan de motor stevig is. Voornamelijk als je off road gaat en flinke snelheden rijdt op een onverharde ondergrond, kunnen bij een tanktas van slechte kwaliteit trillingen ontstaan of kan de tas zelfs ongewenst heen en weer bewegen. Dat is het laatste wat je wilt tijdens de rit.

  Enkele tanktassen zijn voorzien van een extra rits waarmee je het formaat naar wens kunt vergroten of verkleinen. Hierdoor is de tas altijd precies groot genoeg voor de benodigde spullen.

  Tip: Zorg dat je zeker weet dat de tanktas het stuur niet kan raken tijdens het rijden. Dit belemmert uiteraard je rijplezier maar kan ook nog eens zeer gevaarlijk zijn.

  Bagagerol

  De bagagerol is ideaal en onmisbaar wanneer je veel spullen mee wilt nemen. Het heeft ongetwijfeld het grootste laadvermogen van alle bagagemogelijkheden en is voor een langere reis of off road avontuur een zeer geschikte aanvulling. De tassen zijn volledig waterdicht en hebben soms een inhoud tot wel 90 liter.

  Wat handig is aan de roltassen, en de naam zegt het al, is dat je de tas na het opbergen van je spullen zo strak mogelijk kunt oprollen. Vervolgens klik je hem vast en blijft de tas opgerold. Hierdoor is de tas altijd precies de grootte die nodig is om de spullen te vervoeren.

  Daarbij zijn de beste roltassen ook voorzien van compressie bandjes. Deze zorgen ervoor dat je het bagage pakket nog strakker kunt maken. Het laatste wat je wilt als je een lange (offroad) tocht maakt is beweging achterop de motor. Dit haalt je uit je concentratie en veroorzaakt in het ergste geval onveilige situaties. 

  Tip: Er zijn naast het formaat eigenlijk maar twee grote verschillen tussen roltassen. Dat is of ze aan de lange of korte zijde te openen zijn. Het voordeel van de opening aan de korte zijde is een grotere laadcapaciteit, terwijl een opening aan de lange zijde zorgt voor snellere toegang tot je spullen.

  Welke zachte bagage is het best?

  Uiteindelijk is het aan de bestuurder om te bepalen wat de beste bagage is. Ieder rit is anders en hetzelfde geldt voor de bestuurder. Bij Allroadmoto hebben we een ruime keuze aan zachte bagage die jouw volgende lange reis en off road avonturen een stuk aangenamer maken. Wij werken alleen met kwalitatief materiaal, waar je altijd op kunt vertrouwen.

  Want zeg nou zelf, als je begint met een rit, voelt het nét iets beter als je kunt genieten van de rit zonder achterom te kijken of je bagage nog vastzit. Wij helpen je daarom graag vrijblijvend met het vinden van de juiste bagage voor jouw volgende reis!

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »