Eastbound - Allroadmoto is exclusief reseller in België en Nederland - Allroadmoto
Sluiten

Categorieën

Filters
  Glenn - Dinsdag 26 Maart 2020

  Eastbound tools - Allroadmoto exclusief reseller voor België en Nederland

  Ultra licht & compact banden reparatie gereedschap speciaal ontworpen voor motorreizen

   

  De pocket formaat Tyre-Pro Set

  Een ultra compacte, lichte en werkelijk draagbare aluminium banden reparatie gereedschap set speciaal ontwikkeld voor Enduro rijders. Tyre-Pro Set bied je een;

  • wielmoer ringsleutel set (in de maten 17/19/22/24/27/32mm)
  • ultra compacte en lichte velgdrukker
  • banden lepel set
  • 13mm – 3/8″ dop en bit aansluiting
  • wheelwedge voor eenvoudige band en achterwiel montage
  • gemeenschappelijke handvatten voor ringsleutels, lepels en velgdrukker.
  tyre-pro tools
  Tyre-Pro set; tire spoons, axle nut wrenches and bead breaker

  Ultra-compact, licht gewicht en echt zakformaat

  De meest gebruikte lichtgewicht asmoer sleutels, bandenlichters en hielbrekers zijn niet ontworpen met de nadruk op compactheid. Ze zijn vaak te lang om in een gereedschap rol te passen en moeilijk mee te nemen op een motorfiets met zeer weinig opslagruimte. Hoewel ze te lang zijn om in een gereedschap rol te passen, zijn ze vaak te kort om echt efficiënt te zijn wanneer ze worden gebruikt. De Tyre-Pro Set lost deze paradoxale vereisten op en is echt zakformaat en biedt toch volledige sleutels, bandenlichters en een gepatenteerde krachtige hielbreker. Het is verpakt in twee kleine etuis van slechts 17 x 9 cm. Met ongeveer de grootte van een smartphone, weegt elk zakje slechts +/- 275 gram. Dit zorgt voor een gemakkelijke permanente opslag op de fiets. Je kunt de set ook gemakkelijk in je jaszakken of zelfs binnenzakken stoppen. Dit kan erg handig zijn voor dagtochten wanneer u geen bagage draagt.

  De Tyre-Pro-gereedschappen zijn speciaal ontworpen voor avontuurlijke motorritten waarbij ruimte en gewicht besparing erg belangrijk zijn. De keuze voor twee etuis vergroot de opslag flexibiliteit; twee kleinere zakjes zijn gemakkelijker op te bergen dan een grotere etuis.

   

  BELANGRIJKE OM TE WETEN OVER DE EASTBOUND ONTWERP FILOSOFIE:

  De aluminium componenten

  De Tyre-Pro componenten worden in Nederland vervaardigd met geavanceerde CNC freesmachines. Alle onderdelen zijn vervaardigd van extreem sterke billet 7075 T6 “Aerospace” aluminium. Dit garandeert een maximale duurzaamheid en sterkte met een minimaal gewicht. Alle onderdelen zijn geanodiseerd om een optimale oppervlakte afwerking te garanderen. De onderdelen kunnen worden aangeschaft als een set of afzonderlijk om ervoor te zorgen dat u uw Tyre-Pro tool set kunt updaten t.b.v. een eventuele andere motor.

  Over-engineered ontwerp van de Tyre-Pro ringsleutels;

  Een wielmoer op de achteras aantrekken volgens specificaties is één ding, maar het losbreken van een wielmoer wanneer hij echt vast zit, kan een heel ander verhaal zijn! Dit kan losbreek momenten vereisen die het nominale aanhaalmoment aanzienlijk overschrijden, wat voor de meeste motorfietsen ongeveer tussen 95 Nm en 110 Nm ligt. Terwijl andere merken van lichtgewicht aluminium as moersleutels zijn ontworpen en beperkt tot een aanhaalmoment  van minder dan 125Nm (92ft-lb), kunnen de 17mm en 19mm Tyre-Pro ringsleutels makkelijk 175Nm aan en de grotere sleutels zelfs 225Nm zonder enige vervorming, buigen of zelfs krassen

  De Eastbound tools zijn over-engineeredomdat u voldoende ontwerp marge voor die onvoorziene situaties wilt omdat je niet wilt stranden op desolate plek met een lekke band en een gebroken wielmoer sleutel!

  Modulair ontwerp

  De Tyre-Pro set is niet alleen lichter en veel compacter dan elke andere vergelijkbare gereedschapset (er is eigenlijk geen vergelijkbare tool set!), maar het is ook veel efficiënter en gemakkelijker te gebruiken door de langere handvatten. De Tyre-Pro set wordt geleverd met vier handvat delen van 13,5cm (5,3 “) die in verschillende combinaties kunnen worden geassembleerd. De handvatten zijn gemeenschappelijk voor de ringsleutels, de beadbreaker en de bandenlichters. De gemeenschappelijke handvatten voor alle toepassingen vermindert de grootte, het volume en het gewicht van de gereedschappen aanzienlijk en beperkt de benodigde opberg ruimte.

  Met de beschikbare handvat secties kunt u de volgende gereedschap combinaties assembleren;

  • as moersleutel combo ’s in 12.6 “+ 12.6” of 8.25 “+ 16.5” [32 + 32cm of 21 + 42cm]
  • banden lepels combo van 13.4 “+ 13.4” of 9 “+ 17.3” [34 + 34cm of 23 + 44cm]
  • bead breaker met handvatten van 13.4 “+ 13.4” [34 + 34cm]

  Zelfs met de standaard banden gereedschappen is het verwijderen van een wiel, het breken van de band kraal, het verwijderen van de band van de velg voor vervanging of een lekke band plakken een zeer zware klus, met name in het veld. Met de Eastbound Tyre-Pro set-up worden al deze zware klussen ineens een stuk eenvoudiger.

  tyre-pro tools
  tyre-pro tools

  Het gepatenteerde velgdrukker ontwerp

  De Tyre-Pro bead breaker is een innovatief en uniek ontworpen gereedschap element dat de twee bandenlepels combineert tot een krachtige velg drukker tang met de functionaliteit, afmetingen en kracht van professionele werkplaats gereedschappen. De Tyre-Pro velg drukker combineert lange krachtige handvatten met een tang opening span van 35mm (van gesloten tot volledig open). Conventionele (reis) velg drukkers hebben een veel kleinere opening (ca. 15mm) en veel kortere handvatten, waardoor het uit de velg drukken van de band nog steeds moeilijk is. De Tyre-Pro set zal de hiel van elke motorband eenvoudig van de velg drukken. Banden reparaties langs de kant van de weg worden niet makkelijker dan met de Tyre-Pro set. Voor een demo video van de Tyre-Pro set klik hier.

  tyre-pro tools
  tyre-pro tools
  tyre-pro tools

  Tyre-Pro 13 mm-3/8" dop adapter

  De 13 mm Tyre-Pro adapter samen met de 3/8 "dop adapter opent de mogelijkheid van het gebruik van de Tyre-Pro handvatten op een breed scala van 3/8" inch metrische doppen en Torx-bit doppen om bv. de remmen van een BMW R1200GS te servicen of een achterband te vervangen. De hoge kwaliteit chroomstalen 3/8" adapter kan ook afzonderlijk worden gebruikt als dop aandrijving door de gekartelde "munt rand". De Tyre-Pro 3/8" adapter kan ook eenvoudig worden omgezet naar een 1/2" of 1/4" aansluiting, indien gewenst, met standaard commercieel beschikbare adapters. De 13 mm adapter kan natuurlijk ook worden gebruikt als een 13 mm ringsleutel, zij het dat de grootte van de kop van de adapter het gebruik als een standaard 13mm sleutel iets beperkt. Opmerking; de 3/8" adapter heeft geen ratel functie. De adapter-set van de Tyre-Pro elimineert de noodzaak om zware massief stalen ratels of wringijzers mee te nemen om je metrische, inch- en Torx-bits of andere dopsleutels te kunnen gebruiken.

  De Tyre-Pro-adapter is geschikt voor aandraaimomenten tot 175 Nm

  Tyre Pro 13mm - square drive adapter 2 min 2
  tyre-pro tools

  19mm to 1/2″ adapter

  Het 19 mm – 1/2 ” inzetstuk is een optie bij de 19 mm Tire-Pro ringsleutel waar door u de mogelijkheid heeft om een 1/2″ doppen te gebruiken De hoogwaardige chroomstalen 1/2″ adapter kan ook los worden gebruikt als dopaandrijving dankzij de gekartelde rand.

  Dit inzetstuk elimineert de noodzaak om zware 1/2 ” massief stalen ratels of wringijzers mee te nemen om te kunnen werken met 1/2″ metrische, inch en Torx-bits of andere doppen.

  De Tyre-Pro-sleutel met het 19 mm – 1/2 “-vierkant-inzetstuk is geschikt voor aanhaalmomenten tot 175 Nm.

  tyre-pro tools

  Tyre-Pro WheelWegde (& Impromptu BeadLock)

  De WheelWedge is een nieuw en  uniek maar zeer eenvoudig en efficiënt Eastbound hulpmiddel om een motorfiets achterwiel zonder enige moeite alleen te kunnen monteren. Het alleen monteren van een motorfiets achterwiel kan lastig zijn omdat je meer onderdelen tegelijkertijd moet hanteren dan dat je handen beschikbaar hebt.
  Je moet;

  • het zware wiel optillen en tussen de achterbrug zien te geleiden,
  • ervoor zorgen dat beide afstandsbussen niet in het zand vallen,
  • de remschijf tussen de remblokken in de remklauw geleiden,
  • de gaten van het wiel en de achterbrug in lijn brengen,
  • en tenslotte de as erin steken …..
  tire and wheel installation helperols

  Eastbound WheelWedge assembled with tire levers

  De WheelWedge is gemaakt van 8mm geanodiseerde aluminium strip (6082 T6) die is voorzien van twee adapters die aansluitingen op de Tyre-Pro bandenlichters. De plaat verbindt de twee bandenlichters met elkaar tot een handige wig waardoor het niet meer nodig is om het wiel zelf op te tillen. In plaats daarvan duw je de WheelWedge onder het wiel, van achteren naar voren (met één voet of anderszins). Zo til je het wiel op een gecontroleerde manier op en houd je je handen vrij om de afstand bussen en de remschijf te geleiden en het wielas gat en de achterbrug gaten uit te lijnen. Met de WheelWedge kunt u de asgaten zeer precies uitlijnen en de achteras bout terug plaatsen zonder onhandig en zwaar te moeten tillen.

  Impromptu Bead-lock

  De WheelWedge is ook zeer effectief als bead lock tijdens het monteren van een nieuwe band of na reparatie van een binnenband. De WheelWedge klemt stevig tussen de band en de velg en duwt de hiel van de band in het verzonken midden van de velg terwijl u de band hiel aan de andere kant van het wiel over de rand van de velg werkt met de Tyre-Pro bandenlepels. De WheelWedge voorkomt dat de reeds gepositioneerde band hiel er weer wordt uitgetrokken vanwege de spanning aan de andere kant van de velg. De WheelWedge-BeadLock werkt zowel op spaak velgen als op gegoten lichtmetalen velgen.

  Eastbound WheelWedge assembled
  Eastbound WheelWedge assembled

  WheelWedge in actie

  WheelWedge als banden klem

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »