Verslaafd aan je Motor! 6 tekenen - Allroadmoto.be - Allroadmoto
Sluiten

Categorieën

Filters
  Glenn Haentjens - Vrijdag 18 Maart 2019

  Verslaafd aan je motor

  6 tekenen dat je verslaafd bent aan je motor

  Voor motorrijders is er vaak niets beter dan een rit maken op de motor. Denk maar eens aan de mooiste rit die je ooit gemaakt hebt en wat voor gevoel je daarbij kreeg. Er zijn weinig momenten in het leven die zich kunnen meten met zo’n onvergetelijke ervaring. Sommige motorrijders hebben zelfs zulke mooie herinneringen aan hun motor, dat ze er bijna aan vastgegroeid zijn. Gelukkig is een motorverslaving waarschijnlijk de minst erge verslaving en zal het onder motorrijders zelf ook niet zo snel opvallen.

  Voldoe jij aan het merendeel van de volgende 6 tekenen? Grote kans dat jij verslaafd bent aan je motor!

  Teken #1 – Je bekritiseert alle motoren in films

  Ken je dat gevoel?

  Je zit naar een goede actiefilm te kijken en de hoofdpersoon besluit om de achtervolging per motor voort te zetten. Hoewel je in de eerste helft van de film geen enkel commentaar had op vliegende boten, onrealistische ontploffingen en onmogelijke stunts, kijk je nu geïrriteerd naar de scene met een motor.

  Hoe kan er in hemelsnaam dát geluid uit de motor komen? Of wat dacht je van die sprong die zelfs professionele stuntmannen niet zouden aandurven? En hoe kan er ooit een machinegeweer op dié plek geplakt zijn?

  Je bent zo teleurgesteld in de regisseur – hij zal vast geen motor hebben – dat je bijna de film uitzet. Als jij de film had gemaakt, was deze sowieso veel beter geweest en hadden alle kijkende motorrijders op het puntje van hun stoel gezeten tijdens deze scene.

  Maar dan gaat de achtervolging weer te voet verder en zak je rustig achterover in de bank. Klaar om de film te voorzien van vers commentaar wanneer de regisseur het aandurft om nóg zoiets ongeloofwaardigs te laten zien.

   

  Teken #2 – Je ziet elke motor op de weg

  Heb je ook een 6e zintuig voor motoren?

  Je stopt bij een druk benzinestation en alle twintig geparkeerde motoren zijn binnen een minuut volledig geanalyseerd. Merk, type en uiteraard eventuele custom onderdelen.

  Waar je ook heen gaat, het lijkt wel alsof je ogen naar de motoren worden toegetrokken. Op kantoor gluur je even naar buiten als iemand vol gas voorbijkomt, bij het stoplicht houd je zelf even gas in om opzij te kijken, en wanneer iemand in je straat een nieuwe motor heeft, weet je het op de eerste dag al.

  Wanneer het eerste voorjaarszonnetje tevoorschijn komt, staan jouw zintuigen daarom ook op scherp. Waar je ogen in de winter konden uitrusten tijdens de seizoen stop, zijn de wegen nu weer afgeladen vol met motoren.

  En jij wilt ze állemaal zien.

   

  Teken #3 – Je bekijkt het hele leven als motorrijder

  Analyseer jij het verkeer ook wanneer je niet op de motor zit?

  Motorrijders moeten extra alert zijn tijdens het rijden. Als kwetsbare verkeersdeelnemers zit een ongeluk in een klein hoekje, dus zijn we graag extra voorzichtig.

  Maar jij kunt dat knopje niet uitschakelen. Of je nou loopt, fietst of in de auto zit, jouw motorbewustzijn analyseert iedere situatie alsof je nog steeds op de motor zit.

   Hoe had je die gaten ontweken als je nu op de motor zat? Of had je nog op tijd kunnen remmen voor dat overstekende kind?

  Gelukkig is het helemaal niet zo erg als je hier ‘last’ van hebt. Motorrijders zijn over het algemeen de meest bewuste verkeersdeelnemers. Zelfs als je niet op de motor zit, krijg je dus steeds meer verkeersinzicht. En dat is helemaal geen overbodige luxe!

   

  Teken #4 – Je checkt iedere dag het weer

  Helaas hebben velen van ons niet het geluk om iedere dag wakker te worden met een zonnetje. Daarom heb je waarschijnlijk ook een goede app op je telefoon staan die jou per uur laat zien wat het weer gaat doen.

  En uiteraard check je die iedere dag eventjes. Of een paar keer...

  Want wie weet, als het weer onverwachts tóch nog een beetje opknapt, dan zou je ‘s middags na werk best nog even een ritje kunnen maken...toch?

  Hoewel het in de zomer misschien wat minder belangrijk is, worden veel motorrijders zenuwachtig in de herfst. Want wie weet wanneer het de laatste dag is dat je een ritje kunt maken? Stel dat je net die ene dag mist dat het nog stralend mooi weer is en jij je motor al hebt opgeborgen?

  Maar dat is niet het enige probleem...

  In de lente gebeurt precies hetzelfde, maar dan omgedraaid. Want wat nou als je niet op tijd hebt gezien dat het seizoen al begonnen is en iedereen zijn eerste rit al heeft gemaakt? En dat terwijl jouw motor nog achterin de schuur staat, verborgen onder een paar dozen, tuinstoelen en een barbecue?

  Om zo’n ramp te voorkomen, is het dagelijks checken van het weer natuurlijk een kleine moeite!

   

  Teken #5 – Je verdwaalt bewust

  Waar je ook naar toe gaat, hoe rijk of arm je bent of wat je ook overkomt: alles komt goed. Een typisch symptoom van verliefdheid...

  Het is alleen verdacht dat de meeste motorrijders dezelfde gevoelens ervaren als ze op de motor stappen. Die verliefdheid neemt soms zulke bizarre vormen aan, dat veel motorrijders zichzelf bewust laten verdwalen als ze ergens heen gaan!

  Maar zo gek is dat natuurlijk niet...

  Het is maar een saaie bedoeling als je steeds hetzelfde rondje rijdt. Waarom zou je niet ergens heen gaan – zonder voorbereiding en navigatie – en gewoon zien wat er gebeurt?

  Dat is toch veel leuker? Samen met je motor ga je op ontdekking en trotseren jullie samen het onbekende. Wie weet komt je wel een perfect stuk asfalt tegen waar je anders nooit was gekomen.

  Verdwalen hoeft dus niet áltijd vervelend te zijn. Het gaat er vooral om met wié je verdwaalt!

   

  Teken #6 – Je motor is een therapeut

  Weleens last van een dipje?

  Een slechte dag achter de rug, vervelend nieuws gehoord of gewoon een slecht humeur? Het overkomt iedereen weleens.

  Waar veel mensen het liefst hun bed in willen om even geen onderdeel van de wereld uit te maken, pakken sommige motorrijders dat nét iets anders aan.

  Zij trekken juist de wijde wereld in. En hoewel het niet altijd verstandig is om vol emoties op de motor te stappen, kan het verzetten van je gedachten juist iets zijn wat je op dat moment hard nodig hebt.

  In plaats van te verdwalen in negatieve gedachten heb je op de motor al je zintuigen nodig om op te letten. Daar is dus geen ruimte voor negatieve hersenspinsels, dus die verdwijnen dan ook als sneeuw voor de zon.

  Het resultaat?

  Je motor als effectieve en goedkope therapeut, die precies aanvoelt wat jij nodig hebt.

   

  Bonustip: Het remedie voor een motorverslaving

  Laten we vooropstellen dat verslaafd zijn aan je motor niet persé behoort tot de kwaaltjes die met spoed verholpen moeten worden.

  In veel gevallen geeft deze hobby je namelijk zelfs een doel, ongekend veel plezier en soms vieze handen. Het enige wat je dan te doen staat is het verbergen van de symptomen.

  Hoe je dat doet?

  Door ervoor te zorgen dat je mensen om je heen hebt die net zo zoveel van hun motor houden als dat jij. Zij begrijpen tenminste waar je het over hebt als je vier uur bezig bent geweest om je motor te poetsen, bewust bent verdwaald en iedere onrealistische motor afkraakt die voorbijkomt in een film. En dan zul je zien dat er altijd nog mensen zijn die nog erger verslaafd zijn dan jij.

  Een flinke geruststelling...

   

  Hoe zit het met jou?

  Ben jij ook verslaafd aan je motor? Laat in de reacties weten welke van deze symptomen jij in jezelf herkent en of je misschien zelf nog andere dingen in jezelf (en anderen) herkent!

   

  News & updates

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »